BBA programi

Diploma osnovnih studija poslovne administracije je zvanje koje se stiče po završetku nekog od programa koji su u ponudi u poslovnim školama i fakultetima. Programi poslovanja su u ponudi u školama širom sveta i odlikuje ih veliki izbor različitih oblasti. Posedovanje BBA diplome studentima pruža stabilne osnove za razumevanje poslovanja, kao i veštine kritičkog, analitičkog i strateškog mišljenja koje su potrebne za MBA studije. Mnogi univerziteti širom sveta nude BBA programe online, sa fleksibilnim vremenom pohađanja predavanja, kao i klasične programe studija.

Raznovrsnost različitih BBA programa može biti opterećujuća- ne dozvolite da vas to zaustavi! Započnite svoju potragu pregledajući najpopularnije BBA programe ispod.

Novo dodati BBA programi

Al Falah University

ББА у финансијама

Decembar 12, 2018
БСц Пословна администрација са великим финансијама и банкарством има за циљ да понуди висококвалитетно специјализовано учење, ангажујући ученике у континуираном процесу учења које им користи од развоја и успостављања добре каријере у финансијском сектору. Финансијски и банкарски мајорд такође намјерава развити вештине студената о потребним алатима за ра… [+]зумијевање инвестиција, финансијског управљања и финансијских институција и сродних подручја и пружити им могућност да унаприједе свој професионални развој путем професионалних квалификација као што је Цхартед Финанциал Аналист (ЦФА ). Уједињени Арапски Емирати (УАЕ) и Дубаи, посебно, представљају важно средиште финансијских и банкарских услуга у региону, пружајући водећу платформу која повезује регионална финансијска тржишта са остатком свијета. У будућности очекује се да ће финансијско средиште Дубаија наставити да расте уз већу потражњу за квалификованим стручњацима за финансије. [-]

Methodist University - Reeves School of Business

Бацхелор ин Бусинесс Администратион

Decembar 8, 2018
Дипломци овог степена програма имају аналитичке вјештине за идентификацију и рјешавање сложених пословних проблема, високо цењене вјештине на данашњем нестабилном тржишту рада.

American University In the Emirates

ББА у менаџменту логистике и ланца снабдевања

Novembar 29, 2018
На позадини потенцијалних потенцијала запошљавања, витална специјализација АУЕ-а се посматра у контексту глобалне економије. Програм менаџмента логистике и менаџмента ланца колеџа за пословну администрацију је дизајниран да игра улогу у дугорочном успјеху организација и компанија. Сектор логистике и ланца снабдевања је високо специјализовано поље и нуди и… [+]зазовне, али награђиване каријере. [-]

Univerziteti u Република Србија

Promenite lokaciju

Šta je diploma osnovnih studija poslovne administracije?

Šta je diploma osnovnih studija poslovne administracije?

Diploma osnovnih studija poslovne administracije, ili BBA, je diploma osnovnih studija iz oblasti poslovanja i može da se dobije u različitim poslovnim školama i na univerzitetima širom sveta. BBA programi mogu da se fokusiraju na specijalizovane oblasti poslovanja i trgovine ili da obezbede široku osnovu pružajući studentima priliku da izaberu glavni predmet posle početka studija. Program osnovnih studija poslovne administracije se od programa osnovnih studija društvenih nauka i programa osnovnih studija prirodnih nauka uglavnom razlikuje po temama koje se izučavaju. Studenti koji poseduju diplomu osnovnih studija poslovne administracije su visoko kvalifikovani da uđu u poslovni svet ili nastave svoje obrazovanje na post diplomskom nivou.

Koje su prednosti kada se odlučite za BBA program?

Programi osnovnih studija poslovne administracije pripremaju studente za uspešnu karijeru u mnogim poslovima iz oblasti poslovanja, trgovine i menadžmenta. BBA programi takođe imaju za cilj da budu više orijentisani na praksu od nekih drugih programa osnovnih studija i od studenata se često zahteva da završe projekte ili stažiranje što im pruža iskustvo učenja u struci. Pojedinci koji poseduju BBA diplomu su veoma traženi i za različite poslove i u naučnim krugovima.

Zašto studirati BBA program?

Nastavni planovi BBA programa pokrivaju mnoge ključne oblasti studija poslovanja, uključujući -računovodstvo, - finansije, -marketing, -menadžment ljudskih resursa, -ekonomiju, -poslovno pravo i etiku, -teoriju organizacije, -strateški menadžment i -menadžment operacija. Pored toga, studenti programa osnovnih studija poslovne administracije mogu da izaberu da se specijalizuju u jednom od gore navedenih polja ili nekoj drugoj oblasti poslovanja ili trgovine. Na primer, pošto je pohađao predavanja iz opštih predmeta, BBA student može da izabere da se fokusira na informacionu tehnologiju, međunarodno poslovanje, preduzetništvo ili odnose s javnošću i da pohađa napredna predavanja iz te oblasti.

Kakvo poboljšanje u karijeri mogu da očekujem sa BBA diplomom?

Pojedinci koji imaju BBA diplomu lakše se zapošljavaju i imaju veću početnu platu od onih koji nemaju diplomu. Za one koji već imaju radno iskustvo iza sebe, BBA može biti od pomoći za napredovanje u karijeri i može im pomoći da osiguraju unapređenje ili interesantniji posao. Programi osnovnih studija poslovne administracije fokusiraju se na razvoj važnih veština koje se uspešno koriste na poslu, kao što su uspešna komunikacija, donošenje odluka, kreativno rešavanje problema i rukovodstvene veštine.

Koliko košta dobijanje BBA diplome?

Troškovi dobijanja diplome osnovnih studija poslovne administracije variraju značajno od jednog univerziteta do drugog i od zemlje do zemlje. Subvencije za troškove školarine, stipendije i finansijska pomoć dostupne su za studente koji ispunjavaju uslove. Važno je kontaktirati univerzitete koji nude željeni program zbog detaljnijih informacija o troškovima BBA programa i bilo kojoj dostupnoj vrsti finansijske pomoći.

Zašto treba odabrati online BBA program?

Online programi osnovnih studija poslovne administracije čine više poslovno obrazovanje dostupnim većem broju budućih studenata- od zaposlenih profesionalaca sa punim radnim vremenom do onih koji žive predaleko od fakulteta. Većina modernih tehnika elektronskog učenja pomaže poslovnim školama da učionicu dovedu do vas za online BBA kurseve. Profesori mogu da komuniciraju sa studentima direktno na različite načine, a studenti takođe mogu da komuniciraju i sa kolegama u grupnim diskusijama. Online program osnovnih studija poslovne administracije završava se podjednako priznatom diplomom kao i klasičan program studija. Bilo da tražite online program, program sa fleksibilnim pohađanjem predavanja ili klasičan program studija, možete pronaći to što tražite u popisu programa osnovnih studija poslovne administracije ovde.